Poks, puhkaiskaa kuplanne!

Kohu näköjään voi nousta mistä vain, kunhan sillä saa pönkitettyä omaa agendaansa. Parin päivän sisällä sosiaalinen  media on pillastunut niin leijonakorusta kuin Selänteen twiitistä.  Kun itse en koe olevani kumpaakaan ääripäätä maahanmuutokeskustelussa, en voi tajuta mistä tässä raivotaan.

Selänne esitti mielestäni ihan aiheellisen huolen poliisinkin myöntämistä lisääntyneistä raiskauksista. Se on pienen turvapaikanhakijaryhmän tuoma ongelma, mutta ei sitä todellakaan vähätellä voi, niin rankasta rikoksesta on kyse.

Leijonakoru-episodi taas sai aivan naurettavat mittasuhteet, tietääkö kukaan edes mistä pohjimmiltaan oli kysymys? Ja vaikka yksittäinen opettaja olisi korun kieltänytkin, niin onko koko koululaitos lynkattava?

Nämä pari esimerkkiä osoittavat nykyisen keskustelukulttuurin tason, joka , ikävä kyllä, on mennyt täysin luokattomaksi.

Mietin miten moni elää hetkestä toiseen omien angstiensa kanssa ja demonisoi joka asian, joka liittyy tuohon yhteen heidän päässään pyörivään asiaan, oli sitten kyse turvapaikanhakijoista tai natseista.  Kyllä mielenterveys on oikeasti jo lähellä horjumista, jos käyttää kaiken aikansa jonkun ryhmän vihaamiseen ja koko oma elämä  pyörii saman asian ympärillä.

Hälyttävää on, ettevät he edes itse tunnu huomaavan sitä.

Ja ihan yhtä törkeää kieltä käyttävät molemmat ääripäät. Itsestäni on tullut sellainen, että kun luen törkykielellä kirjoitetun mielipiteen, niin vaikka olisin samaa mieltä, huomaan asettuvani vastustavalle kannalle. Maahanmuuttopolitiikassa  on suuria kysymyksiä, mm. rahoitus ja kulttuurien yhteensovittamisen ongelmat, mutta tämä keskustelu on kadonnut kahden ääripään keskinäisen uhittelun alle.

Itse toivoisin kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin rakentavia ehdotuksia. Maailma menee eteenpäin ja Suomessa on monta muutakin suurta asiaa ratkaistavana kuin maahanmuutto. Joskin se suuret haasteet nyt asettaakin koko Euroopalle.

Vihan yhteiskunnassa ei ole hyvä elää eikä vihalla ole koskaan ratkaistu mitään. Korkeintaan ryhmittymällä ääripäihin saadaan aikaan väkivaltaa ja kaaosta.

Siispä ehdotan : poks, puhkaiskaa kuplanne ja katsokaa ympärillenne. Maailma voi näyttäytyä ihan toisenlaisena paikkana.